martes, 7 de febrero de 2012

Descripció d´un animal

 El pingüí


 El pingüí emperador (Aptenodytes forsteri), espècie endèmica de l'Antàrtida, és la més gran i de pes de tots els pingüins, el mascle i la femella són semblants en plomatge i grandària, poden superar els cent vint centímetres d'altura i pesen entre vint i quaranta-cinc quilograms. L'esquena, les ales i el cap són de color negre, la part anterior és blanca des de les potes fins al ventre, amb el pit d'un to groc pàl·lid i dos auriculars a l'altura de les oïdes d'un cridaner groc brillant. Com tots els pingüins no pot volar, però té unes ales rígides i planes i un cos hidrodinàmic particularment adaptat per a un hàbitat marí.
 La seua dieta està composta principalment de peixos, però també pot incloure crustacis com el krill i cefalòpodes com el calamar. Mentres caça pot aguantar submergit fins a díhuit minuts, bussejant a una profunditat de més de cinc-cents metres. Ha desenrotllat diverses adaptacions per a facilitar esta tasca, com una hemoglobina amb una estructura que li permet treballar eficaçment amb un baix nivell d'oxigen, uns ossos sòlids per a reduir el barotraumatisme i la capacitat de retardar el seu metabolisme i interrompre les funcions d'òrgans no essencials. 
   El pingüí emperador és conegut principalment pel singular cicle reproductiu dels adults, que repetixen cada any un llarg viatge per a aparellar-se i per a alimentar als seus cries. És l'única espècie de pingüí que es reproduïx durant el cru hivern antàrtic, realitzant caminades d'entre cinquanta i cent vint quilòmetres sobre el gel fins a les colònies de cria que poden incloure a milers d'individus. La femella posa un únic ou que és covat inicialment pel mascle, mentres que ella torna al mar per a alimentar-se; posteriorment els pares es relleven per a alimentar-se en el mar i l'atenció dels seus pollets en la colònia. La seua esperança de vida sol ser d'uns vint anys en el seu hàbitat natural, encara que hi ha dades que indiquen que alguns exemplars poden viure fins a cinquanta anys d'edat.
   El pingüí emperador és beneficiós per a la humanitat perquè ajuda a salvar l'ecosistema.

2 comentarios:

  1. Molt bé Guille, t'anime a fer més entrades al bloc, ho fas molt bé.

    ResponderEliminar